In de provincie Fryslân wordt per niveau het civieltechnisch onderwijs  door de volgende onderwijsinstellingen verzorgd.

Het praktisch onderwijs op niveau 2 en 3 wordt verzorgd door het samenwerkingsverband GOA-Noord met vestigingen in Drachten en Assen. Tijdens deze opleiding wordt de leerling in de wintermaanden op de vestigingen onderwezen als bijvoorbeeld straatmaker, grondwerker etc. De rest van het jaar wordt de leerling geplaatst binnen de lidbedrijven van het samenwerkingsverband en door een leermeester praktisch geschoold. Het GOA-Noord is te bereiken op www.goa-infra.nl.

Het onderwijs voor machinisten wordt op niveau 3 verzorgd door het Soma-college te Harderwijk. Deze opleiding wordt intern in Harderwijk gegeven voor diverse disciplines. Het Soma-college is te bereiken op www.soma-college.nl.

Het theoretisch onderwijs op niveau 4 wordt verzorgd door het ROC de Friese Poort te Drachten. Tijdens deze opleiding wordt de leerling opgeleid tot middenkader functionaris in de civiele techniek. Voor de praktische scholing van de leerlingen is het ROC een samenwerkingsverband aangegaan met het bedrijfsleven in het project “leerling-bouwplaatsen infratechniek” waar de leerling praktisch wordt onderwezen door een praktijkbegeleider van het bedrijf. Het ROC de Friese Poort is te bereiken op www.rocfriesepoort.nl. De leerling-bouwplaatsen infratechniek is te bereiken op www.deviawijzer.nl.

Het theoretisch onderwijs op HBO niveau wordt verzorgd door de NHL te Leeuwarden. Tijdens deze opleiding wordt de student opgeleid tot hoogkader functionaris civiele techniek. Tijdens stages wordt de student bekend gemaakt met de praktische kanten van zijn of haar toekomstige functie. De NHL is te bereiken op www.nhl.nl.