installatietechniek specialisaties

Welke specialisaties zijn er binnen de installatietechniek?

In deze blog zal er meer verteld worden over de specialisaties binnen de installatietechniek. Allereerst wordt er besproken wat installatietechniek is. Je hebt het vast wel een keer gehoord, maar wat is het nou precies? Het woordje installatietechniek wordt eigenlijk gebruikt voor vele verschillende technieken binnen de industrie en de bouw. Je zou hierbij kunnen denken aan bijvoorbeeld het uitdenken, aanleggen, verzorgen van service en onderhouden van verschillende soorten installaties. De industrie, utiliteit en (woning)bouw vallen ook eronder. Je zou hierbij ook kunnen denken aan werktuigbouwkundige installaties, klimaatinstallaties en sanitair installaties. Deze vormen vallen er ook onder.

Industriële automatisering

Binnen het vakgebied zie je dat er steeds meer ontwikkelingen plaatsvinden. Dit komt ook door de eisen van het binnenklimaat en de zoektocht naar duurzame installaties. Een belangrijke ontwikkeling binnen de techniek is dat industriële automatisering. Bij de industriële automatisering wordt er gebruik gemaakt van software en machines. Deze zullen ervoor zorgen dat de processen sneller en beter verlopen. Deze machines zou je ook kunnen inzetten in een onveilige omgeving. Het is mogelijk dat er een onveilige omgeving op de werkplaats is. Het zou niet verstandig zijn om je medewerkers hier te laten werken. Door middel van de machines creëer je alsnog een veilige werkplek voor je medewerkers. Industriële automatisering kent vele voordelen. Het kan ervoor zorgen dat de werkprocessen efficiënter worden opgepakt. Dit kan ervoor zorgen dat je meer productie kan draaien en hierdoor ook meer omzet kan krijgen. 

De verschillende specialisaties in dit gebied

Er zijn verschillende specialisaties binnen dit gebied. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan elektronische installaties. Hieronder vallen dan ook weer verschillende soorten installaties. Je zou hier kunnen denken aan bijvoorbeeld verlichtingsinstallatie en ICT-installatie. Naast deze soorten heb je ook communicatie installatie, beveiligingsinstallatie en domotica installatie. Naast de elektronische installaties heb je ook werktuigbouwkundige installaties. Ook onder deze vorm van installatie, zou je kunnen denken aan verschillende installaties. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan de verwarming. Ook vallen de koeltechniek, luchtbehandeling, sanitair en brandbestrijding hieronder.

Comments are disabled.